Voicemails vodafone van anderen af te lusiteren


donderdag 24 maart 2011 | Categorie: mobiele telefoons
Tags: Vodafone, Voicemail
Vodafone heeft problemen met de beveiliging van zijn voicemailsysteem. Het systeem maakt gebruik van een speciale pincode. Gebruikers die deze code niet veranderd hebben van de standaard code in een eigen code kunnen op deze manier een onbeveiligde mailbox hebben.

Vodafone gebruikers kunnen niet alleen via hun eigen telefoon hun voicemailberichten afluisteren, maar ook via elke willekeurige telefoon. Het enige dat de gebruiker nodig heeft is het mobiele telefoonnummer van de aansluiting waarvan ze de voicemail willen beluisteren en een pincode.

Het probleem zit hem in de pincode. Vodafone stelt deze automatisch in voor nieuwe klanten op een standaardcode. Gebruikers die deze code vervolgens niet in een eigen bedachte code veranderen lopen op die manier het risico dat ongewenste toegang tot de voicemails verkregen word.

Het advies is dan ook voor Vodafone-klanten hun pincode in een zelf verzonnen code te veranderen. Op deze manier is het probleem opgelost. Daarnaast werkt Vodafone aan een oplossing voor het probleem, die naar verwachting snel beschikbaar zal komen.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Heeft u nog geen account op Mediaplaats.nl? Maak er dan snel een aan en maak kans op een iPad!

Reacties op dit artikel:

GSMplek.com
Het probleem was al verholpen op het moment van de uitzending op televisie erover. Heel erg veel risico hebben we niet gelopen, aangezien het lek voor de uitzending niet bekend was
04-04-2011, 12:50u
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden