e-book verkoop overtreft verkoop boeken bij Amazon


vrijdag 20 mei 2011 | Categorie: Algemeen
Tags: Amazon, e-book, e-reader
De verkoop van digitale E-books is de verkoop van het aantal gewone boeken voorbij gegaan. Dit maakt Amazon bekend. De E-books, digitale versies van boeken geschikt voor e-readers, hebben afgelopen maanden de verkopen van gewone boeken ingehaald in aantallen bij Amazon.

De populariteit van deze boeken is te danken aan de steeds populairder wordende e-readers. Amazon's eigen e-reader, de Kindle heeft het bedrijf geholpen deze mijlpaal te behalen. Een extra voordelige versie van dit apparaat, die slechts 114 dollar kost, ging 5 weken geleden in de verkoop en is intussen al de best verkochte e-reader van de VS.

Volgens Amazon zal de groei van het aantal verkochte e-books en e-readers bij het bedrijf nog wel even doorzetten. Op dit moment ondersteunen de Kindle e-readers van Amazon alleen het mobi-formaat voor e-books, hier wordt binnenkort waarschijnlijk het populaire epub-formaat aan toegevoegd. Dit zou het assortiment e-books fors uitbreiden.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Heeft u nog geen account op Mediaplaats.nl? Maak er dan snel een aan en maak kans op een iPad!

Reacties op dit artikel:

markh
e-books hebben de toekomst en zullen over een tijdje vrijwel het grootste aantal verkochte boeken zijn. E-books bieden ten slotte grote voordelen ten opzichte van gewone boeken:
-Lichter: Je hebt alleen een e-reader mee te nemen
-Kleiner: Een hele boekenkast is op slechts één apparaatje te installeren
-Voordeliger: De e-books zijn in veel gevallen voordeliger dan de papieren versie
-Sneller: E-books kunnen na betaling direct gedownload worden, er is dus geen sprake van levertijd.
Al deze voordelen zullen ervoor zorgen dat de gewone boeken verdrongen gaan worden door de e-books, waarvan het bovenstaande artikel een bevestiging is. Een goede ontwikkeling als je het mij vraagt!
23-05-2011, 13:51u
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden