Ikea gaat televisies verkopen


woensdag 18 april 2012 | Categorie: televisies
Tags: tv, led-tv, Uppleva, IKEA
Meubelfabrikant IKEA gaat televisies verkopen. Het Zweedse bedrijf gaat vanaf juni dit jaar starten met de verkoop van een televisiemeubel met ingebouwde televisie. De televisie zal Uppleva gaan heten en als eerste in de Zweedse winkels verkrijgbaar zijn.

Later dit jaar, in de herfst, volgen Spanje, Frankrijk, Italië, Polen, Denemarken, Noorwegen en Portugal. De introductie van de Uppleva in Nederlandse IKEA filialen is gepland voor het voorjaar van 2013.

De Uppleva is ontwikkeld door het Chinese TCL en zal voorzien zijn van draadloos internet, een CD- DVD en bluray speler. Daarnaast is een geluidssysteem met subwoofer in het meubel ingebouwd. Dit meubel zorgt er daarnaast voor dat er geen kabels zichtbaar zijn; alle kabels zijn in het meubel weggewerkt. Zoals onderstaande filmpje weergeeft is dit het grootste voordeel van de Uppleva.

De Uppleva is niet het eerste apparaat dat IKEA op de markt brengt. Eerder al werden samenwerkingen aangegaan met Whirlpool en Electrolux voor apparatuur in keukens van IKEA. Deze bleken een groot succes te zijn.

De Uppleva zal naar schatting voor ongeveer 750 euro in de winkels komen te staan en is vanaf 2013 in Nederland te verkrijgen.

Zie hieronder het filmpje


Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Heeft u nog geen account op Mediaplaats.nl? Maak er dan snel een aan en maak kans op een iPad!

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden