LG start verkoop 84 inch 4K led-TV


donderdag 23 augustus 2012 | Categorie: televisies
Tags: LG, 4K televisie, LED televisie
LG heeft een nieuwe televisie op de markt gebracht met een formaat van 84 inch. Het indrukwekkende aan de televisie is dat het scherm een 4K resolutie heeft van maar liefst 3840 x 2160 pixels. Hiermee is het beeld maar liefst vier maal scherper dan bij een 'gewone' full-HD televisie.

De 4k-televisie draagt de naam 84LM9600 en is het nieuwe paradepaardje van LG. 2D beelden zullen worden weergegeven in een resolutie van 3840 x 2160 pixels. Aangezien er op dit moment nog vrijwel geen beeldmateriaal is met deze hoge resolutie, zal de televisie de full-HD beelden opschalen naar dit aantal pixels. 3D beelden worden niet weergegeven in 4K resolutie, maar zullen weergegeven worden in full-HD kwaliteit(1920 x 1080 pixels).

4K staat voor 4 maal de full-HD resolutie wat inhoud dat een apparaat met deze resolutie 3840 x 2160 pixels weergeeft (of opneemt in het geval van videocamera's). LG heeft deze 4K resolutie de term 'uhdtv' meegegeven, wat staat voor 'ultra high definition tv'. Later zullen ook 8K televisies onder deze term op de markt gebracht worden met een resolutie van maar liefst 7680 x 4320 pixels.

De LG 84LM9600 is net in de verkoop gegaan in Zuid Korea voor een prijs van omgerekend 17.900 euro. Wie in dat land een pre-order voor één van de 84 beschikbare exemplaren plaatst krijgt daarbij gratis 3D-brillen, een 3D videocamera en een tegoedbon voor een extra cadeau waaronder een espressomachine of een LG-one-pc. Later dit jaar wil LG de televisie in Noord-Amerika, Europa en Azië uitbrengen.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Heeft u nog geen account op Mediaplaats.nl? Maak er dan snel een aan en maak kans op een iPad!

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden