Tablet populairder dan laptop in Nederland


zaterdag 18 augustus 2012 | Categorie: tablets
Tags: notebook, laptop, tablet
Tablets zijn voor het eerst populairder dan laptops onder de Nederlandse bevolking. Het tweede kwartaal van 2012 zijn voor het eerst meer tablets dan laptops verkocht in Nederland. De notebookmarkt heeft het al langer erg zwaar door de toenemende populariteit van tablets.

Notebooks, beter bekend als 'laptops', hebben zwaar te lijden onder de stijgende populariteit van tablet pc's. Uit marktcijfers van onderzoeksbureau Gfk blijkt dat het aantal verkochte laptops vanaf het begin van dit jaar afneemt. Het aantal verkochte tablets neemt daarentegen maandelijks toe. Maart 2012 was dan ook de eerste maand dat er meer tablets dan laptops verkocht werden in Nederland. De maanden daarna heeft deze trend doorgezet.

De steeds weer verbroken verkooprecords van onder andere de Apple iPad en Samsung Galaxy Tab (de populairste tablets op dit moment) zorgen ervoor dat de notebookmarkt het lastig heeft. Steeds vaker verkiest de consument een compactere tablet boven een laptop voor de dagelijkse internet- en andere computerwerkzaamheden, met dalende verkoopcijfers van laptops ten gevolgen. De nieuwe categorie notebooks, de zogenaamde 'ultrabooks', zorgen ervoor dat de notebookmarkt toch enigszins mee gaat met de huidige ontwikkelingen, al maken ultrabooks nog slechts 15-20% van de totale verkopen uit.

De verwachtingen zijn dat deze ontwikkeling voorlopig doorzet. Consumenten willen steeds mobieler worden. Tablets maken het mogelijk overal waar men wil gemakkelijk te internetten, waar laptops lastiger mee te nemen zijn. De opkomst van de compactere en lichtere ultrabooks moet de redding brengen voor de laptopmarkt. Of dit gaat lukken, de toekomst zal het leren!

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Heeft u nog geen account op Mediaplaats.nl? Maak er dan snel een aan en maak kans op een iPad!

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden