Playstation Vita: Vernieuwend, of een nieuwe PSP?


dinsdag 14 februari 2012 | Categorie: portable spelcomputers
Tags: Playstation Vita, Sony Playstation, gaming
Playstation Vita: vanaf 22 februari ligt de nieuwe portable spelcomputer van Sony in de winkels. De Playstation Vita moet de verkopen van Sony een boost geven. Sony verwacht er dan ook veel van.

Maar wat bied de nieuwe spelcomputer van Sony nou precies? Wat maakt deze draagbare spelcomputer nou zo anders dan de Nintendo DS of de vorige Playstation Portable van Sony? Waarom is deze spelcomputer volgens Sony zo revolutionair?

Allereerst het design, de playstation Vita lijkt erg op zijn voorganger. Het breedbeeldscherm is aan beide kanten, links en rechts, voorzien van speciale 'game-besturingselementen'. Niet echt vernieuwend dus in vergelijking van de PSP.

Het verschil zit hem dan ook niet in het uiterlijk, maar voornamelijk in zijn kunnen. Nieuw in de Vita is een touchscreen. Games zijn te spelen met aanraking op het 5 inch touchscreen. In samenwerking met de traditionele joystick en pijltjestoetsen bied dit een goede besturing voor multimedia en games.

Daarnaast is ook de snelheid van het apparaat verbeterd. Gamen en films bekijken gaan nu nog vloeiender en in betere resolutie. De ingebouwde Wifi antenne zorgt ervoor dat op het internet gesurft kan worden.

Vernieuwde besturing
Het meest vernieuwend is de nieuwe besturing waarmee games gespeeld kunnen worden. Naast de traditionele richtings-, actie- en schouderknoppen die de playstation apparaten kenmerken zijn verschillende nieuwe besturingselementen toegevoegd. Zo is bewegingsbesturing nieuw op de Vita. Daarnaast is een touchpad aan de achterzijde van het apparaat een nieuwe toevoeging die een unieke spelervaring mogelijk maakt, aldus Sony. Tot slot zijn ook verschillende camera's verwerkt in de Vita om prachtige Augmented Reality-ervaringen te maken en foto's vast te leggen.


online adverteren www.m4n.nlKortom, de Vita is qua uiterlijk niet heel erg veel veranderd ten opzichte van zijn voorganger, de Playstation Portable. Echter, op het gebied van game-besturing en beleving is er heel erg veel veranderd en verbeterd. De vernieuwde besturingselementen zullen de Vita onderscheidend maken. Daarnaast beloofd de kwaliteit die we van Sony gewend zijn veel goeds.


De Playstation Vita ligt vanaf de 22e in de winkels voor een prijs van 249 euro. Wil je er zeker van zijn dat je op deze dag een Playstation Vita in je bezit krijgt? Pre-order hem dan alvast en ben er zeker van dat je 22 februari tot de eerste Vita-gamers behoort!
 


Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Heeft u nog geen account op Mediaplaats.nl? Maak er dan snel een aan en maak kans op een iPad!

Reacties op dit artikel:

bravia
Zeer mooie spelcomputer! Sony, keep up the good work!
29-02-2012, 13:42u
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden