Google komt met eigen tablet: Nexus 7


woensdag 27 juni 2012 | Categorie: tablets
Tags: tablet, Nexus 7, Android, Google
Google heeft vandaag de eerste eigen tablet van het bedrijf aangekondigd, de Nexus 7. Deze tablet is in samenwerking met Asus ontwikkeld en zal naar verluid rond de 200 euro gaan kosten.

Google heeft vandaag tijdens het Google I/O-evenement in San Francisco officieel aangekondigd met een eigen tablet te komen. Het apparaat krijgt de naam 'Nexus 7' en heeft een schermformaat van 7 inch. Voor de benodigde rekenkracht is de tablet voorzien van een quad-core processor. De tablet wordt gefabriceerd in samenwerking met Asus.

Specificaties
De tablet is uitgerust met een 7 inch display met een resolutie van 1280 x 800 pixels, wat neerkomt op 216 pixels per inch. voor de benodigde rekenkracht is de tablet voorzien van een Nvidia Tegra 3 quad-core processor. Wifi, bluetooth, NFC (Near Field Communication, maakt het mogelijk apparaten met elkaar te laten communiceren en data uit te wisselen door de apparaten tegen elkaar aan te houden), GPS en verschillende sensoren voor bewegingsgestuurde bediening zijn allemaal aanwezig. De fabrikant heeft dit alles weten te verstoppen in een zeer compacte behuizing die slechts 198,5 x 120 x 10,45 mm groot is en 340 gram weegt. Uiteraard is de Nexus 7 voorzien van de nieuwste versie van het Android besturingssysteem en de Chrome webbrowser.

Beschikbaarheid en prijzen
De verkoopprijs van de Nexus 7 zal 199 dollar gaan bedragen, waarvoor de consument een 8GB versie krijgt. Daarbij ontvangt de koper direct ook een tegoed van 25 dollar, te besteden in de Google Play Store. De 16GB versie gaat 250 dollar kosten. De Nexus 7 zal vanaf half juli beschikbaar zijn in de VS, Canada, UK, en Autralië. Over een eventuele Nederlandse introductie is op dit moment nog niets bekend.

Video Google Nexus 7 Tablet:

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Heeft u nog geen account op Mediaplaats.nl? Maak er dan snel een aan en maak kans op een iPad!

Reacties op dit artikel:

android
Zo weinig geld voor een tablet met dit soort specificaties? Hopelijk komt ie heel snel ook naar Nederland!
03-07-2012, 11:42u
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden