Nieuwe iPad onthuld: Superscherp display, quadcore


donderdag 8 maart 2012 | Categorie: tablets
Tags: iPad, iPad 3, Apple, tablet
Apple heeft de nieuwe iPad onthuld! Grote veranderingen zijn doorgevoerd, voornamelijk onder de motorkap van het apparaat. Zo is het display van de nieuwe iPad flink verbeterd en ook de snelheid van het apparaat is sterk vergroot.

Voornaamste reden voor Apple om met een nieuwe tablet te komen is om de concurrentie voor te blijven. Deze brengen steeds krachtigere tablets op de markt. Apple heeft met de nieuwe iPad in ieder geval een sterk middel in handen om de concurrentie voor te blijven.

Apple heeft deze nieuwe iPad opvallend genoeg niet de iPad HD of iPad 3 genoemd, zoals de meesten verwachtten. Het apparaat heet simpelweg ‘iPad’. Dit kan voor verwarring zorgen. De voorganger blijft namelijk gewoon iPad 2 heten.

Hieronder de opvallendste vernieuwingen op een rijtje:

Display

Het display van de nieuwe iPad is sterk verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Het hoge resolutie 'Retina' beeldscherm bevat 264 pixels per inch. Volgens Apple zijn dat er genoeg om bij normaal gebruik de afzonderlijke pixels niet meer met het blote oog waar te kunnen nemen. De scherpte is wel minder dan de iPhone 4 en 4S, die hebben 326 pixels per inch.

Krachtpatser

Naast het display is de snelheid van de nieuwe iPad ook velen malen beter dan bij de iPad 2. Om op de hoge resolutie nog steeds vloeiende beelden weer et kunnen geven en deze snel te kunnen laden is de nieuwe iPad voorzien van een grafische processor met vier processorkernen. Deze quad-core processor geeft de iPad alle rekenkracht om games in hogere resolutie te kunnen spelen dan zelfs de Xbox 360 en Playstation 3 op dit moment kunnen.

Home-button

Onderwerp van speculatie voorafgaand aan de introductie was het al dan niet ontbreken van een ‘home button’. Deze blijkt niet verdwenen te zijn bij de nieuwe iPad, ook deze is gewoon voorzien van de kenmerkende home knop.

Camera

De camera in de nieuwe iPad is ook aan vervanging onderworpen. Het apparaat is voorzien van dezelfde 5 megapixel camera als in de iPhone 4S ingebouwd is. Deze 5 megapixel camera kan ook video opnemen in Full-HD 1080p kwaliteit. De software corrigeert schokkerige beelden automatisch.

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe iPad zal vanaf 16 maart beschikbaar zijn in de VS voor prijzen vergelijkbaar van die van de iPad 2 op dit moment. In Nederland zal de nieuwe iPad vanaf 23 maart te koop zijn. De prijzen zijn ook hier hetzelfde als die van de iPad 2 op dit moment. Voor een 16GB variant ben je 499 dollar (bijna 380 euro) kwijt, de 32 GB versie kost 599 dollar en de 64GB variant 699 dollar. Een iPad met 4G (mobiel internet) is verkrijgbaar vanaf 629 dollar (bijna 480 euro) voor de 16GB variant. De prijzen van de huidige iPad 2 zullen vanaf de introductie van de nieuwe iPad verlaagd worden met 100 euro.Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Heeft u nog geen account op Mediaplaats.nl? Maak er dan snel een aan en maak kans op een iPad!

Reacties op dit artikel:

iphone
Geweldig apparaat! Hebbe, hebbe, hebbe!:P Bij iemand bekend of alle varianten vanaf de eerste dag leverbaar worden? Zowel de witte als de zwarte variant als de Wifi only en de Wifi + 4G variant?
08-03-2012, 11:53u
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden