Samsung bezig met buigbare smartphones


dinsdag 20 november 2012 | Categorie: mobiele telefoons
Tags: Samsung, smartphone
Samsung wil onbreekbare, buigbare smartphones gaan fabriceren. Door het gebruik van buigbaar plastic in plaats van glas wil Samsung nieuwe smartphones lichter, buigzaam en nagenoeg onbreekbaar maken. Het bedrijf heeft plannen om op korte termijn te gaan beginnen met de productie van buigbare smartphones.

Samsung is vergevorderd met de ontwikkeling van nieuwe technieken en wil binnenkort gaan beginnen met het produceren van buigbare smartphones, aldus The Wallstreet Journal. Samsung is al tijden koploper op het gebied van technologische ontwikkeling als het gaat om mobiele telefoons. Nu wil het bedrijf als eerste een smartphone in productie nemen die buigbaar is.

Compleet nieuw is het echter niet, vorig jaar introduceerde Samsung al een 'onbreekbare' smartphone, de Galaxy Skin. Dit toestel is tot nu toe echter nog niet op de markt verschenen, iets waar nu dus verandering in kan komen. Volgens de New York Times zullen de eerste toestellen halverwege volgend jaar de fabriek verlaten.

Buigbare smartphone


Een buigbaar mobieltje is misschien niet direct superhandig, het maakt de telefoons wel stukken steviger. Omdat het display van de buigbare smartphones geproduceerd wordt van grafeen, een samenstelling van koolstofatomen die een van de sterkste materialen ter wereld vormen. De toestellen zullen vrijwel onverwoestbaar worden en dus langer meegaan, een voordeel voor de consument.

Samsung zelf wil niets vertellen over eventuele plannen die het bedrijf heeft om buigbare telefoons te produceren, al lijkt het logisch dat het bedrijf binnenkort met een dergelijk toestel op de markt komt. Verschillende concurrenten besteden veel geld aan research naar dergelijke technologische ontwikkelingen.

Onderstaande filmpje laat een voorbeeld van een buigbaar Samsung toestel zien.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Heeft u nog geen account op Mediaplaats.nl? Maak er dan snel een aan en maak kans op een iPad!

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden