Wii U verkrijgbaar in Europa


vrijdag 30 november 2012 | Categorie: spelcomputers
Tags: Wii U, Nintendo
Nintendo's nieuwe spelcomputer, de Wii U, is vanaf vandaag verkrijgbaar in Europa. Eerder al konden Amerikaanse consumenten de nieuwe spelcomputer kopen, vanaf vandaag kunnen ook Europese consumenten de Wii U kopen in de winkel.

De Nintendo Wii U is de opvolger van de nog altijd populaire Nintendo Wii. De Wii gaat intussen al een tijdje mee en was tijdens de introductie compleet vernieuwend door de besturing met behulp van beweging. De opvolger, de Wii U is hierin geen uitzondering.
Net als de Wii kunnen gamers de figuren besturen met behulp van beweging. De Wii U heeft hier echter een extra attribuut aan toegevoegd: een touchgestuurde controller. Deze controller heeft een touchscreen waarmee een geheel nieuwe spelervaring mogelijk is.

Wii U kopen


De Wii U is verkrijgbaar bij verschillende webwinkels en in de fysieke (speelgoed)winkels voor een prijs vanaf 279 euro voor de 8GB variant en een prijs van 350 euro voor een 32GB variant. Net als de Wii is de Wii U verkrijgbaar in een zwarte en witte variant.

Mogelijkheden Wii U


De Nintendo Wii U biedt de gebruiker een compleet nieuwe spelervaring. Naast de standaard bewegingsgestuurde bediening is een speciale tweede controller-variant toegevoegd. Dit apparaat, de 'GamePad', lijkt op een tabletcomputer met daarnaast ook spelbesturingselementen. Samenspelen staat bij de Wii U centraal. De gamer met de GamePad ondersteund de speler met de bewegingscontroller en helpt deze met de GamePad door elementen de positioneren voor de andere speler. Bekijk onderstaande video om deze spelbesturing in actie te zien. Vanaf 1:06 is te zien dat samenwerking centraal staat. Daarnaast laat de video duidelijk zien wat de Wii U nog meer kan en dat het daad werkelijk een uniek nieuw apparaat is. Oordeel zelf!

De video duurt iets meer dan 3 minuten, maar is zeker de moeite waard!

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Heeft u nog geen account op Mediaplaats.nl? Maak er dan snel een aan en maak kans op een iPad!

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden