Samsung Galaxy S5 komt begin 2014


woensdag 4 december 2013 | Categorie: mobiele telefoons
Tags: Galaxy S5, Samsung, smartphone, Android
Samsung is druk bezig met de ontwikkeling van de Galaxy S5. Steeds meer komen naar buiten over de smartphone die de populaire Galaxy S4 gaat opvolgen. De verwachting is dat begin 2014, in februari of maart, de Galaxy S5 door Samsung officieel aangekondigd zal worden en beschikbaar zal komen.

Achter de schermen is Samsung al druk bezig met de Galaxy S5. Steeds meer details lekken uit welke de geruchten voeden die op het moment de ronde doen rond de Galaxy S5. De verwachting is dat de Galaxy S5 in januari 2014 in massaproductie zal gaan, waarna de introductie uiterlijk een paar maanden later volgt.

De Galaxy S5 zal het huidige topmodel smartphone van Samsung, de populaire Galaxy S4 gaan opvolgen. De Galaxy S4 loopt inmiddels al weer vanaf eind april 2013 mee. De Galaxy S4 volgde de Galaxy S3 op na tien maanden, als Samsung zich aan dit schema houdt zou eind februari dus het moment moeten zijn dat de Galaxy S5 beschikbaar zou moeten komen.

Specificaties Galaxy S5


Op verschillende websites doen geruchten de ronde over de specificaties van de Galaxy S5. Volgens nutech.nl zal het echter niet gaan om dé Galaxy S5, maar om de Galaxy S5's. Volgens deze site zijn er namelijk aanwijzingen dat Samsung met twee Galaxy S5 toestellen zal gaan komen: één met een gebogen OLED display (zoals we kennen van de Galaxy Round) en één met een normaal display. Nu.nl weet te melden dat de Galaxy S5 met normaal display dan weer voorzien zal zijn van een touchscreen met een 2K resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Hiermee zou de Galaxy S5 direct de smartphone met de hoogste beeldschermresolutie tot nu toe zijn.

Om de smartphone van voldoende energie te voorzien zal gebruik gemaakt worden van een accu met een grote capaciteit. Het vermogen van de accu zal 4000mAh gaan bedragen, meer dan genoeg om ondanks de high-tech specificaties lang genoeg mee te gaan op één acculading.

De Galaxy S5 zal als besturingssysteem de nieuwste versie van Android meekrijgen, Android 4.4 KitKat. Als gewoonlijk zal Samsung de look en feel van de standaard Android versie wel aanpassen naar de gebruikelijke look en feel van de Galaxy S familie. Als behuizing is volgens de geruchten gekozen voor twee verschillende versies: de versie met gebogen display zal een kunststof behuizing krijgen en de normale display versie krijgt een aluminium behuizing. Beide modellen zullen een display van 5 inch krijgen.

Of de Galaxy S5 ook daad werkelijk al het eerste kwartaal van 2014 verkrijgbaar zal zijn is nog even afwachten, al verwachten we van wel. De Galaxy S4 gaat tegen die tijd al weer tien maanden mee, even lang als het moment waarop de Galaxy S4 de Galaxy S3 opvolgde. En in een snel veranderende markt als de smartphonemarkt zal Samsung de concurrentie graag een stapje voorblijven. Dit kan alleen door als eerste nieuwe smartphones uit te brengen.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Heeft u nog geen account op Mediaplaats.nl? Maak er dan snel een aan en maak kans op een iPad!

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden