Sony's Playstation 4 is een feit!


donderdag 21 februari 2013 | Categorie: spelcomputers
Tags: Playstation 4, Playstation, Sony, gaming
Sony heeft de Playstation 4 officieel aangekondigd. De gameconsole zal voorzien zijn van tal van nieuwe features en beloofd stukken sneller te zijn dan zijn voorganger. Daarnaast is de Playstation 4 voorzien van nieuwe controllers waarmee een nieuwe spelbeleving ervaren zal worden.

Na 7 jaar wachten was het dan zo ver, vannacht om twaalf uur lokale tijd kondigde Sony de komst van een nieuwe spelcomputer aan, de Playstation 4. Opvallend was dat tijdens de presentatie geen beelden van de console getoond zijn, het ging voornamelijk om de vernieuwde controller met extra functionaliteiten en de overige nieuwe features die de Playstation 4 zal hebben. En dat zijn er een hoop!

Gamen in de 'Cloud' met PlayStation Cloud


Misschien wel de grootste vernieuwing die de Playstation 4 met zich meebrengt is de nieuwe manier van games laden. De spellen staan niet meer 'lokaal' opgeslagen op een schijfje dat in het apparaat gestopt dient te worden, maar games worden voortaan via het internet 'live' ingeladen. Spellen staan op een centrale server opgeslagen waar Playstation 4 spelers toegang toe hebben via internet waarna ze zoals ze gewend zijn kunnen gamen. Save games worden ook online opgeslagen.
Het grote voordeel is hiermee dat de spellen vervolgens weer verder te spelen zijn vanaf iedere Playstation 4, je hoeft alleen nog in te loggen.

Playstation Vita integratie


Een ander voordeel is dat de games voortaan ook afgespeeld kunnen worden via de Playstation Vita, de nieuwste draagbare spelcomputer van Sony. Spellen waaraan je dus via de Playstation 4 begint kun je vervolgens verder spelen op je Vita vanaf het punt waar je gestopt was.

Nieuwe DualShock 4 controller


De controller, DualShock 4 genoemd, is compleet vernieuwd ten opzichte van zijn voorganger. De layout van de knoppen en joysticks is gelijk gebleven. Nieuw is echter de toevoeging van een knop om direct content te delen met vrienden, er is een koptelefoonaansluiting toegevoegd en misschien wel de opvallendste toevoegingen zijn een touchpad en een lichtgevend 'identificatielicht'. Deze laatste is bedoeld om aan te geven wie welke speler is en als referentiepunt voor gebruik met de nieuwe duo-camera. Deze camera kan aan de hand van de lichtjes de positie van de controller in de kamer identificeren.

Deel je ervaring


Sony heeft bij de Playstation 4 de mogelijkheid toegevoegd je beeld tijdens het gamen op te nemen en met anderen te delen. De 'Share'-knop maakt het daarnaast ook mogelijk video's die de gamer gemaakt heeft van zijn spelacties te delen met anderen. Het live delen van de beelden op je televisiescherm zou zelfs tot de mogelijkheden behoren, waarbij de gamer zelfs de besturing uit handen zou kunnen geven aan andere gamers.

Niet backward compatible


De Playstation 4 zal niet in staat zijn Playstation 3 games af te spelen vanaf de huidige schijfjes waarvan de Playstation 3 gebruik maakt. Wel zullen deze games via internet gespeeld kunnen worden op de Playstation 4. In de loop van de tijd is het de bedoeling dat alle games voor alle voorgaande versies van de Playstation via internet op de Playstation 4 gespeeld kunnen worden.

Prijzen en beschikbaarheid


Over de prijs van de nieuwe Playstation 4 en de releasedatum heeft Sony nog geen details bekend gemaakt. Wel heeft het bedrijf aangegeven dat de spelcomputer aan het einde van het jaar rond de feestdagen beschikbaar moet zijn. Voor welke prijs en wat de exacte releasedatum is, is dus helaas nog niet bekend.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Heeft u nog geen account op Mediaplaats.nl? Maak er dan snel een aan en maak kans op een iPad!

Reacties op dit artikel:

bravia
Ge-wel-dig apparaat moet dit worden! Ben heel erg benieuwd hoe de spelcomputer zelf eruit komt te zien.
Dit is zeker een zeer waardige opvolger voor de Playstation 3 en een trendsetter voor de gamemarkt. Sony gaat hiermee de koppositie weer behalen! Ik wil hem in ieder geval zo snel mogelijk hebben! :)
21-02-2013, 14:01u
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden