Productie iPhone 5C flink teruggeschroeft


zaterdag 16 november 2013 | Categorie: mobiele telefoons
Tags: iPhone 5C, Apple, smartphones
Toen Apple zijn iPhone assortiment uitbreidde met een plastic iPhone 5C in verschillende kleuren waren veel Apple fans al verbaast. Apple moest luxe uitstralen, iets wat de iPhone 5C niet zou doen. De goedkopere smartphone van Apple zou er goedkoop en lelijk uitzien. Nu blijkt dat de iPhone 5C waarschijnlijk minder succesvol is dan Apple gehoopt had.

Productie flink teruggeschroefd


Verschillende bronnen melden dat Apple de productie van de iPhone 5c flink teruggeschroefd heeft. Door tegenvallende vraag naar de gekleurde iPhones zou Apple genoodzaakt zijn flink te dalen het aantal geproduceerde iPhone 5C toestellen.

Apple zou de productie bij producent Protek met ruim 75 procent hebben teruggebracht naar nog slechts 80.000 telefoons. In oktober dit jaar was dit aantal nog 320.000, aanzienlijk meer. In de fabriek van een andere fabrikant van de iPhone 5C, Foxconn Zhengzhou, rollen maandelijks nog slechts 50.000 iPhone’s 5c van de lopende band. Ook hier is de productie de laatste tijd flink teruggedraaid.

Update 19 november 2013: DigiTimes meldt dat Foxconn zelfs helemaal gestopt is met de productie van de iPhone 5C.

Tegenvallende verkopen iPhone 5C


De dalende productie van de plastic iPhone 5c doet de geruchten groeien dat Apple een vroegtijdig einde van de iPhone 5C plant. De iPhone 5C is pas twee maanden verkrijgbaar en zou de kortst lopende iPhone zijn als deze daad werkelijk uit gefaseerd wordt.

Ook in de verkoopresultaten van de iPhone 5C valt te zien dat de plastic iPhone niet goed aanslaat. De duurdere iPhone 5S verkoopt aanzienlijk beter dan de 5C. Dixons geeft aan dat zelfs 80 procent van de verkochte iPhones op dit moment een duurdere iPhone 5S is.

Het idee achter de iPhone 5C


Met de introductie van de iPhone 5C eind oktober dit jaar boorde Apple een nieuwe markt aan voor hun smartphones. Met de iPhone 5c bood Apple de mogelijkheid voor een aanzienlijk lager bedrag dan voorheen nodig was een iPhone aan te schaffen. Veel Apple fans vonden de plastic iPhone echter totaal niet bij het merk passen. Het zou te goedkoop aandoen en niet Apple-waardig zijn. Apple zelf zag de iPhone 5C ook als toestel naast de high-end smartphones van het bedrijf, alleen al omdat premium Apple resellers de iPhone 5C niet verkochten en alleen de iPhone 5S aanboden.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Heeft u nog geen account op Mediaplaats.nl? Maak er dan snel een aan en maak kans op een iPad!

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden