Sony verkoopt ruim miljoen Playstation 4's in dag


woensdag 20 november 2013 | Categorie: spelcomputers
Tags: Playstation 4, gaming, spelcomputer, Sony
De Playstation 4 blijkt nu al een groot succes: in nog geen dag tijd heeft Sony al meer dan een miljoen spelcomputers verkocht. Vrijdag ging Sony's nieuwste gameconsole in de verkoop. Dat de Playstation 4 een groot succes zou worden was al wel duidelijk, maar dat direct de miljoen exemplaren overschreden zou worden had niemand verwacht.

Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zover: de Playstation 4 kwam beschikbaar. Helaas nog niet in Europa, Noord-Amerika had ditmaal de primeur. Lange rijen en drukte in de winkels kenmerkten de release van de langverwachte opvolger van de Playstation 3. Gedurende de eerste dag van de verkoop resulteerde deze gekte in meer dan een miljoen verkochte Playstation 4 spelcomputers, een absoluut record! Voor Sony was de introductie van de PS4 in Noord-Amerika dan ook de succesvolste productintroductie ooit van de elektronicafabrikant. Ter vergelijking: her vorige record was gevestigd door de Playstation 3. Deze spelcomputer deed er twee weken over om de 197.000 verkochte exemplaren te bereiken.

Playstation 4 verkrijgbaar in Nederland


De Playstation 4 is in Europa nog niet verkrijgbaar. Amerika had de primeur en andere landen volgen snel. Over iets minder dan twee weken zijn verschillende Europese landen aan de beurt, waaronder Nederland. Op 29 november zal de Playstation 4 ook hier in de winkels liggen. Pre-orders zullen als eerste uitgeleverd worden. Heb je dus een Playstation 4 gereserveerd, dan zal je voorrang krijgen bij de uitlevering.

De Playstation 4 was sinds een aantal maanden al te reserveren bij verschillende aanbieders. Deze waren echter al snel door de voorraden heen en de pre-order was snel uitverkocht. De verwachting is dan ook dat de Playstation 4 zo'n succes zal gaan worden dat de spelcomputer de eerste verkoopdag al snel uitverkocht zal zijn.

Concurrent Microsoft feliciteert Sony met succes


Het grote succes van de Playstation 4 introductie is ook bij concurrent Microsoft niet onopgemerkt gebleven. Hoewel de twee bedrijven heftig concurreren op de game-markt heeft Microsoft sportief gereageerd door Sony te feliciteren met de succesvolle release van de Playstation 4. Microsoft komt binnenkort eveneens met een nieuwe spelcomputer, de Xbox One. Deze console moet de Xbox 360 gaan opvolgen en de concurrentie aangaan met de Playstation 4 van Sony. In Nederland zal de Xbox One echter pas in 2014 uitkomen. De Playstation 4 kan dus alvast een mooie positie innemen onder gamers.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Heeft u nog geen account op Mediaplaats.nl? Maak er dan snel een aan en maak kans op een iPad!

Reacties op dit artikel:

PS4
BAM! En ik ben één van de gelukkige klanten geweest! hihi
Geweldige spelcomputer heeft Sony weer neergezet. Playstation Rules!!!
28-11-2013, 12:51u
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden