GTA 5 brengt in eerste 24 uur al 800 miljoen op


donderdag 19 september 2013 | Categorie: Algemeen
Tags: GTA 5, GTA V, PS3, xbox 360, Grand Theft Auto 5
GTA 5 lijkt de verkoopverwachtingen helemaal waar te maken. In 24 uur heeft GTA 5 al meer dan 800 miljoen dollar opgebracht. Nog nooit verkocht een spel uit de Grand Theft Auto reeks zo snel zo goed, aldus Take-Two Interactive Software, moederbedrijf van GTA 5 ontwikkelaar Rockstar Games. Geen andere game heeft zelfs ooit in de eerste 24 uur zoveel opgebracht.

De nieuwste game uit de succesvolle GTA serie ligt nog maar twee dagen in de winkels en nu al worden alle records verbroken. In de eerste 24 uur heeft het spel ruim 800 miljoen dollar opgebracht. De verwachtingen waren dat het spel al snel meer dan een miljard dollar binnen zou brengen, maar dat het zó snel zou gaan was niet voorspeld. Geen andere game heeft ooit zoveel opgebracht op de eerste verkoopdag.

Uitverkocht


Veel winkels zijn intussen door de voorraden van de populaire game heen. Zowel in fysieke winkels als bij vele webshops is de levertijd inmiddels opgelopen naar meer dan een week. Wie nog een exemplaar weet te bemachtigen heeft geluk gehad.

Niet alleen commercieel groot succes


Niet alleen commercieel is het succes van de game erg groot te noemen, ook de recensies zijn erg lovend. Vele tienen vliegen om de oren, velen loven de mogelijkheid met meerdere personages te kunnen spelen en de schaal waarop de wereld in GTA 5 gebouwd is. Deze is ongekend groot en realistisch. Grand Theft Auto 5 wordt op de website MetaCritic (een website die beoordelingen combineert van tientallen websites) beoordeeld met 98 uit de 100 punten.

Ontwikkelaar Rockstar Games en moederbedrijf Take-Two Interactive Software blijken met GTA 5 een gouden game neergezet te hebben die zijn gelijken niet kent. Wat vinden jullie?

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Heeft u nog geen account op Mediaplaats.nl? Maak er dan snel een aan en maak kans op een iPad!

Reacties op dit artikel:

sde
Is de game nog ergens verkrijgbaar dat iemand weet?
21-09-2013, 14:23u
sde
Ongelooflijk veel! Maar GTA 5 is inderdaad ook wel dé release van dit jaar. Zeer goede game!
21-09-2013, 13:44u
GTA fan
Ben verslaafd! Superspel: gameplay is erg goed, super realistisch en super uitgebreid. Ik heb hem sinds gisteren in huis (nog net het laatste exemplaar van Den Haag ongeveer :P) en sinds bijna onafgebroken gespeeld. Maakt alle verwachtingen waar en zorgt ervoor dat ik me wel vermaak de komende tijd!
19-09-2013, 10:21u
bravia
GTA 5 is ook geweldig! Logisch dat de game zo veel verkoopt. Ik ben bij de speciale Grand Theft Auto nachtopening geweest bij Mediamarkt en blij dat ik dat gedaan heb. Ik heb nu tenminste mijn exemplaar van GTA 5 in bezit en hoef niet alle winkels af te gaan om er nog eentje te bemachtigen.
De speelervaring is super, wat een gedetailleerde wereld hebben ze gebouwd! Zelfs in de meest afgelegen gebieden staat af en toe een caravan. Als je hiervan de bewoners omgebracht hebt, staat de caravan vervolgens leeg en blijft hij gehavend. Kleine details die dit een supergame maken! Ik heb de laatste dagen geen oog dicht gedaan, en dat zal nog wel even zo blijven! Ben weer verder spelen! hoi!
19-09-2013, 10:16u
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden