iOS7 voor iPhone, iPad en iPod Touch


woensdag 18 september 2013 | Categorie: Algemeen
Tags: iOS7, Apple, iPhone, iPad, iPod Touch
Apple heeft het nieuwe OS voor de iPhone, iPad en iPod touch zojuist vrijgegeven. De update brengt 'de grootste verandering sinds de iPhone vijf jaar geleden' aldus de baas van Apple, Tim Cook. De nieuwste versie van het besturingssysteem zal voor de nieuwe iPhone 5S en iPhone 5C het standaard systeem zijn, gebruikers van oudere toestellen kunnen de nieuwe software met een update binnen halen.

iOS 7 zal standaard geleverd worden op de nieuwe iPhones, de iPhone 5S en de iPhone 5C. Deze toestellen worden binnenkort verwacht. Gebruikers met een iPhone 5, iPhone 4S of iPhone 4, een iPad 4, iPad 3 of iPad 2, iPad mini of een iPod Touch v5 kunnen de nieuwste versie van het besturingssysteem van Apple's mobiele apparaten als update binnenhalen. Ben je in het bezit van een ouder toestel (iPhone 3S, eerste iPad of oudere iPod Touch), dan val je helaas buiten de boot.

Gebruikers van een iPhone 5 krijgen de melding dat er een systeemupdate beschikbaar is die via een Wifi-netwerk te downloaden is. Krijg je deze melding niet, dan kun je naar 'Instellingen' - 'Algemeen' - 'Software-update' gaan om de update binnen te halen. Eenmaal naar iOS 7 geupdate kun je niet meer terug naar de eerdere versies.

Nieuw in iOS7


iOS 7 brengt een hoop vernieuwingen met zich mee. Zo is het uiterlijk sterk vereenvoudigd en een stuk overzichtelijker geworden. Nieuwe kleuren kenmerken de interface, die een stuk rustiger oogt. Daarnaast is het toegangsscherm vernieuwd en wordt op veel plaatsen meer informatie weergegeven dan voorheen. Zo heeft het berichtencentrum meer notificaties en de toevoeging van verkeersinformatie en reistijden is nieuw.

Naast de vernieuwingen in het uiterlijk van iOS7 brengt deze nieuwste iOS ook een aantal vernieuwingen die het gebruik van iOS7 apparaten makkelijker maken. ZO kun je voortaan onbeperkt aantal tabbladen openen in Safari (de internetbrowser) en kan per app bijgehouden worden hoeveel dataverkeer de app verbruikt. Op basis van dit verbruik kun je vervolgens bepaalde apps uitschakelen. Daarnaast kunnen applicaties automatisch worden geüpdatet in iOS7.

Tot slot nog een overzicht van een aantal andere verbeteringen in iOS7:

- Nieuwe anti-diefstalfunctie voorkomt dat het apparaat na diefstal opnieuw geactiveerd wordt
- De camera-app heeft voortaan standaard fotofilters waarmee je je foto's nét wat extra's geeft
- De sorteermogelijkheden in de galerie zijn verbeterd
- Contacten in het adresboek kunnen worden geblokkeerd
- Apple Maps is verbeterd
- Nog vele andere aanpassingen

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Heeft u nog geen account op Mediaplaats.nl? Maak er dan snel een aan en maak kans op een iPad!

Reacties op dit artikel:

iphone
Helaas is de iPhone erop achteruit gegaan qua graphics. Alles is wat vlakker en eenvoudiger geworden. De app-pictogrammen zijn plat (geen 3D of schaduweffecten) en de rest van de interface is ook wat vereenvoudigd. Daarnaast zijn de pictogrammen van veel standaardapps veranderd, dat hadden ze wel achter wegen mogen laten...
De snelheid is wel sterk verbeterd en de accu gaat langer mee.
Al met al ben ik wel blij met de update!
22-09-2013, 15:47u
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden