Dit is de nieuwe Samsung Galaxy S5


maandag 24 februari 2014 | Categorie: mobiele telefoons
Tags: Smasung, Android, Galaxy S5
Samsung heeft vanavond de Galaxy S5 gepresenteerd, de nieuwste telg uit de populaire Galaxy S-smartphoneserie. Qua uiterlijk valt direct op dat de Galaxy S5 erg lijkt op zijn voorganger, de Galaxy S4. De S5 is echter voorzien van een groter, 5,1 inch touchscreen en heeft veel nieuwe functies als we gewend zijn van Samsung vlaggenschip smartphones.

Samsung pakte vanavond groots uit op het Mobile World Congress dat van 24 tot 29 februari gehouden wordt in Barcelona. Tijdens een gelikte presentatie voor de in grote getale aanwezige pers, bloggers en andere geïnteresseerden liet Samsung het grote publiek kennis maken met de nieuwste telg uit de Galaxy familie, de Galaxy S5. Voor wie er niet zelf bij mocht of kon zijn was online een stream actief waarmee live meegekeken kon worden.

De Galaxy S5 is de vijfde generatie Galaxy S Android smartphones. Ieder jaar wordt een opvolger gepresenteerd met een hoop nieuwe features. De Galaxy S5 is hierin geen uitzondering en bezit een hoop nieuwe functies. Opvallendste zijn een vingerafdrukscanner die gebruikt kan worden om het toestel te ontgrendelen, maar bijvoorbeeld ook om een betaling uit te voeren. Daarnaast heeft het toestel een IP67 certificering, wat inhoudt dat de Glaaxy S5 spatwater- en stofbestendig is.

De Galaxy S5 heeft een 5,1 inch AMOLED touchscreen met een full-HD resolutie, 2GB werkgeheugen en daarbij voldoende opslaggeheugen voor video's, foto's en muziek. Daarnaast heeft de Galaxy S5 een 16 megapixel camera die full-HD video opneemt. Uiteraard is de Galaxy S5 voorzien van de laatste versie van het Android besturingssysteem, Android 4.4.2 KitKat, en is de Galaxy S5 geschikt voor 4G mobiel internet.

'Waterdicht'


De Galaxy S5 heeft een IP67 certificering en is daarom stof- en spatwaterbestendig. Volledig waterdicht is de Galaxy S5 dus niet, maar tegen een regenbuitje zal je Galaxy S5 dus wel bestendig zijn.

Sport en fitness


Nieuw in de Galaxy S5 is een ingebouwde hartslagmeter. Deze is toegevoegd aan de al bestaande stappenmeter, die we kennen van onder andere de Galaxy S4. Samen met de nieuwe versie van de S Health-app zorgt de hartslagmeter ervoor dat de Galaxy S5 ook als coach gebruikt kan worden.

Beschikbaarheid


De Samsung Galaxy S5 zal beschikbaar komen in een aantal verschillende kleuren (Charcoal Black, Shimmery White, Electric Blue en Copper Gold). Naar verwachting ligt de Galaxy S5 vanaf april in de winkels.

Meer informatie over de Galaxy S5

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Heeft u nog geen account op Mediaplaats.nl? Maak er dan snel een aan en maak kans op een iPad!

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden