Recordaantal smartphones verkocht in Nederland


woensdag 12 februari 2014 | Categorie: mobiele telefoons
Tags: smartphones, phablets, 4G
De smartphone-verkopen hebben in 2013 een nieuw record gehaald. In Nederland zijn in 2013 een recordaantal van 4,6 miljoen nieuwe smartphones verkocht. Nog nooit zijn er in Nederland in een jaar tijd zoveel smartphones over de toonbank gegaan. Een van de belangrijkste redenen voor het grote aantal verkopen zou de uitrol van het 4G mobiele internet netwerk in Nederland zijn geweest.

Smartphones winnen snel aan populariteit. De mogelijkheid applicaties te gebruiken en mobiel te kunnen internetten spreekt veel Nederlanders aan. Daarnaast zorgen de populariteit van berichtapplicaties als WhatsApp ook voor een toename van het aantal verkochte smartphones ten opzichte van eenvoudige mobiele telefoons.

Opkomst 4G netwerk in Nederland


Een andere belangrijke impuls voor de smartphoneverkoop is de start van de uitrol van het 4G netwerk. Verschillende telecomproviders bieden snel 4G internet aan waar alleen gebruik van gemaakt kan worden met moderne smartphones. Voor veel Nederlanders is de komst van 4G een mooie reden om een nieuwe smartphone aan te schaffen.

De 4G netwerkstandaard zorgt ervoor dat mobiel internet aanzienlijk sneller wordt dan 3G mobiel internet. Daarmee is 4G internet geschikter bij het kijken van bijvoorbeeld Youtube video's of andere data-intensieve activiteiten op smartphones. Veel smartphones van een jaar of ouder ondersteunen nog geen 4G netwerk. Voor veel gebruikers blijkt dit een reden om een nieuwe smartphone aan te schaffen.

Grotere smartphones winnen aan terrein


Opvallend is dat de trend zich ontwikkeld dat smartphones steeds groter worden. Steeds meer mensen bezitten een smartphone met een groot touchscreen. Inmiddels is meer dan de helft van de smartphones die in Nederland gebruikt worden voorzien van een touchscreen met een diagonaal van meer dan 4 inch. Phablets, een tussenmaat tussen smartphones en tablets met een display van 5,5 tot 7 inch doen het ook goed en vertegenwoordigen 4 procent van de smartphoneverkopen.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Heeft u nog geen account op Mediaplaats.nl? Maak er dan snel een aan en maak kans op een iPad!

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden