Gameverbod China opgeheven


dinsdag 7 januari 2014 | Categorie: spelcomputers
Tags: games, gaming, spelcomputers, verbod
China heeft na dertien jaar het gameverbod in het land opgeheven. De afgelopen dertien jaar was het produceren en verkopen van spelcomputers in het land verboden door de regering. In 2000 stelde de regering het verbod in vanwege zorgen van het effect van games op kinderen. Het afschaffen van het gameverbod is echter nog wel een experiment, aldus de Chinese regering.

Strenge game-regelgeving


De regelgeving rondom gaming in China is zeer streng. Sinds het jaar 2000 is het verboden spelcomputers te produceren in het land en mogen er geen spelcomputers verkocht worden. Daarnaast zijn fabrikanten van games verplicht pauzes in hun games in te lassen en worden bepaalde scenes in de games gecensureerd. Zo worden bijvoorbeeld erg bloederige games geweerd en beelden die voor sommigen als schokkend ervaren kunnen worden gefilterd uit de games. Reden voor deze strenge regelgeving is dat de regering bang was voor de gevolgen die games hebben op de ontwikkeling van kinderen.
Naast speciale regelgeving voor spelcomputers is online gamen in het land eveneens onderhevig aan strenge regelgeving. Zo zijn gamers die online spelletjes spelen sinds 2007 verplicht hun echte naam op te geven als ze online games spelen.

Verbod spelcomputers opgeheven


De regelgeving op het verbod van spelcomputers gaat al sinds 2000 mee. De Chinese overheid heeft nu echter aangegeven het verbod op te heffen. Vanaf heden mogen spelcomputers weer geproduceerd en verkocht worden in China. Het gaat om een experiment, aldus de regering in een verklaring. Hoelang het experiment gaat duren en wat de voorwaarden zijn is echter niet bekend gemaakt.

Voor spelcomputerfabrikanten als Sony, Microsoft en Nintendo is dit goed nieuws. De Chinese game-markt was, ondanks het gameverbod, de grootste van de wereld. Dat de gamefabrikanten nu legaal hun spelcomputers mogen fabriceren in de nieuwe vrijhandelszone in Shanghai en van daaruit in heel China mogen gaan afzetten, betekent een grote kans voor deze bedrijven. De games zullen echter nog wel goedgekeurd moeten worden door de centrale overheid; deze regelgeving blijft bestaan.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Heeft u nog geen account op Mediaplaats.nl? Maak er dan snel een aan en maak kans op een iPad!

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden