Gebogen televisies in opkomst


woensdag 8 januari 2014 | Categorie: televisies
Tags: tv, curved tv
Gebogen televisies, het klinkt als iets uit de toekomst, maar toch zijn vele televisiefabrikanten druk bezig gebogen televisies te ontwikkelen en produceren. Onder andere LG en Samsung zetten zwaar in op televisies met een gebogen beeldscherm en introduceren televisie na televisie met gebogen displays.

Op de toonaangevende internationale CES consumentenelektronicabeurs (Consumer Electronics Show) in Las Vegas die van 6 tot 9 januari plaatsvindt onthullen fabrikanten traditiegetrouw veel nieuwe producten. De CES beurs wordt gezien als belangrijke indicator voor de koers die elektronicafabrikanten inzetten en de producten die op deze beurs onthuld worden voorspellen dan ook vaak hoe de markt zich zal ontwikkelen.
Samsung en LG zetten groots in

Dit jaar staan gebogen televisies centraal bij onder anderen Samsung en LG. Beiden fabrikanten hebben op de CES verschillende Ultra HD televisies (UHD tv’s) onthuld met gebogen beeldschermen. Samsung heeft onder anderen gebogen televisies (curved oled televisies) met een beeldformaat van 55, 65 en 78 inch onthuld. Daarnaast zal er een topmodel komen met een beeldformaat van maar liefst 105 inch. Ook LG werkt aan gebogen televisies. Op de CES heeft LG vijf nieuwe televisies laten zien met een gebogen display. Deze worden binnenkort op de markt verwacht. Naast televisies met een gebogen display hebben beide merken ook een televisie getoond met een verstelbare kromming. De kromming van deze televisies kan dus versteld worden en indien gewenst weer vlak gemaakt worden.

Gebogen displays


Het voordeel van gebogen displays is volgens de fabrikanten dat het beeld op ieder punt even ver van het oog van de kijker afstaat. Dit zou een betere kijkervaring garanderen omdat het oog niet constant hoeft scherp te stellen op een ander deel van het beeldscherm. In de praktijk zal dit echter alleen effect hebben bij grote televisies waar de kijker dicht op het beeld zit. Zit de kijker ver van het display af, dan heeft de bolling minder zin.

Beschikbaarheid gebogen televisies


Momenteel zijn verschillende gebogen televisies al leverbaar. De komende wordt het assortiment gebogen televisies sterk uitgebreid.

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Heeft u nog geen account op Mediaplaats.nl? Maak er dan snel een aan en maak kans op een iPad!

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden