Apple zit met miljoenen onverkochte iPhone 5C's

08 Mar 2014
Categorie: mobiele telefoons
Tags: iPhone 5C, iPhone 5S
Apple komt niet door de iPhone 5C voorraden heen. Het bedrijf kampt met een grote hoeveelheid kleurrijke iPhones die niet verkocht worden. Het overschot zou inmiddels al op ruim drie miljoen onverkochte iPhone 5C telefoons staan. Apple is al sinds eind 2013 gestopt met de fabricage van het toestel wegens de tegenvallende verkopen.

Beperkte specificaties voor te hoge prijs


De iPhone 5C krijgt al sinds de introductie grote kritiek te verwerken. Het plastic toestel zou te goedkoop aanvoelen en te duur zijn voor wat de klant krijgt. Met een prijs van 599 euro is de iPhone 5C zeker geen goedkope smartphone. De grootste problemen van het toestel zouden dan ook de prijs in combinatie met beperkte specificaties zijn. Voor 599 euro krijgt de klant namelijk een relatief klein beeldscherm en specificaties die achterblijven bij bijvoorbeeld de iPhone 5S.

iPhone 5C duurder in de markt gezet dan verwacht


Wat bijdraagt aan de tegenvallende verkopen van de iPhone 5C is dat het toestel voor een hogere prijs in de markt gezet is dan analisten vooraf verwacht hadden. De verwachting was dat er een relatief groter prijsverschil tussen de 5C en de qua specificaties uitgebreidere iPhone 5S zou zitten. Nu is het verschil slechts een euro of 50, waardoor de meeste mensen voor een beter uitgeruste iPhone 5S kiezen.

Productie gestopt, onverkochte voorraden


Inmiddels is Apple al een aantal maanden (sinds eind 2013) gestopt met de productie van de iPhone 5C. De onverkochte voorraden van 3 miljoen exemplaren zullen eerst verkocht moeten worden. Apple heeft het nieuws van de onverkochte voorraden niet bevestigd, al heeft het wel toegegeven dat bedrijf meer verwacht had van de iPhone 5C. Of de productie na eventuele verkoop van alle voorraden hervat zal gaan worden is niet duidelijk. Wel heeft Apple opdracht gegeven de oudere iPhone 4 weer in productie te nemen om zo sterker te staan tegen concurrent Samsung in opkomende landen als Brazilië, India en Indonesië.
Deel dit bericht:     
| | Meer netwerken

Laat een reactie achter bij dit nieuwsbericht:

Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Heeft u nog geen account op Mediaplaats.nl? Maak er dan snel een aan en maak kans op een iPad!

Reacties op dit artikel:

Er zijn op dit moment nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden