Ambilight betekenis

Ambilight

Ambilight

Ambilight is een uitvinding van Philips, die ervoor zorgt dat er een rustige achtergrond verlichting achter de televisie te zien is.

Deze achtergrondverlichting is qua kleur afhankelijk van de vertoonde beelden op de televisie. Is het beeld dus rood, dan is de kleur van de achtergrondverlichting ook rood. Volgens Philips is dit rustiger televisiekijken voor uw ogen.

Er zijn diverse soorten Ambilight beschikbaar. Het verschil zit hem in de soort verlichting. De ene televisie, vooral de wat oudere, maken gebruik van een tl-verlichtingsunit. Deze kunnen per kant slechts 1 kleur weergeven. De nieuwere varianten maken gebruik van LED verlichting, en kunnen per zijde verschillende kleuren tegelijk weergeven. Dit maakt het mogelijk dat bijvoorbeeld de rechter bovenhoek rood is, en tegelijkertijd de rechter onderhoek groen.

Ook zit er verschil in hoeveel zijden verlicht zijn. Sommige televisies hebben alleen links en rechts terwijl de topmodellen aan alle zijden verlicht zijn.

Wat doet Ambilight?

Ambilight werkt ontspannend, is als surround sound voor uw ogen. Het lijkt wel alsof u erbij bent, zelf op de filmset staat.

Soorten Ambilight

  • Ambilight Spectra Het Active Glass Frame straalt licht direct naar u en rondom naar de achterstaande wand. Om een optimaal en rondom effect te bereiken hangen Ambilight Spectra-tv's.
  • Surround Ambilight Surround-tv’s projecteren licht aan twee zijden en de bovenkant op de achterstaande wand.
  • 2-channel Ambilight met lichtprojectie links en rechts.

Ambilight Spectra

Het Active Glass Frame breidt het licht en de sfeer van het beeld van de tv uit tot ver buiten het scherm. De tv is omlijst met het Active Glass Frame, een kristalglazen front dat verandert van een stijlobject in een sensatie van licht en kleur.

Rond het scherm zorgen meer dan 150 power-leds voor een zachte, veelkleurige lichtkrans die het scherm omhult en vloeiend overgaat op de wand.

In stand-by kent het Active Glass Frame een lounge-lichtmodus als sfeerverlichting.

Surround en 2-channel

Deze tv's zijn aan de achterkant uitgerust met tl-modulen. Iedere module bestaat uit drie of twee tl‑buizen in de kleuren rood, groen en blauw. Die zorgen voor een gekleurde gloed op de wand achter de tv.

Als u bijvoorbeeld naar een voetbalwedstrijd kijkt, dan is de wand achter het scherm groen. Bij een verzengende brand in een film is de wand rood, onder water in een Zuidzee blauw.

De snelheid waarmee Ambilight zich aanpast kunt u met de afstandsbediening zelf regelen. Als de flat-tv met Ambilight stand‐by staat, kunt u Ambilight als sfeerverlichting toepassen.

Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden