sim-only betekenis

sim-only

sim-only

Een sim-only abonnement is een telefoonabonnement waarbij geen mobiele telefoon inbegrepen is. De meeste mobiele telefoons worden verkocht in combinatie met een mobiel abonnement. Je krijgt bij de telefoon dan direct een simkaart waarop een abonnement staat.
Kies je ervoor een losse simkaart aan te schaffen met een abonnement, dan is dat een sim-only. Je krijgt alleen een simkaart, voor het toestel dien je zelf te zorgen.

Redenen om een sim-only te kopen


Er zijn verschillende redenen waarom je zou kunnen kiezen voor een sim-only abonnement in plaats van een abonnement in combinatie met een nieuwe mobiele telefoon.
In eerste plaats zou het kunnen dat je oude toestel nog prima werkt. Je hoeft geen nieuw toestel en dus gebruik je je oude telefoon in combinatie met een nieuw sim-only abonnement.
Een andere reden om te kiezen voor een sim-only kan zijn omdat een sim-only lagere abonnementskosten heeft. Het maandbedrag dat je betaald is met een sim-only lager dan bij een abonnement inclusief toestel. Je hoeft immers het toestel niet meer te betalen.
Veel mensen kiezen ook uit praktische overwegingen voor een sim-only. De meeste simonly abonnementen hebben geen vaste contractduur en zijn dus maandelijks opzegbaar. Dit kan een voordeel zijn en dus een reden om te kiezen voor een simonly in plaats van een abonnement met een vaste contractduur van een jaar of twee jaar.

Welke providers hebben sim-only abonnementen?


Vrijwel iedere Nederlandse provider heeft sim-only abonnementen beschikbaar.

Meer informatie over het verschil tussen sim-only, abonnement en prepaid is te lezen in onze special: Mobiel bellen: Prepaid, sim only of abonnement met telefoon?.

Telecom & GPS
Beeld en geluid
Foto- & videocamera
Computers & Software
Audio & video
Entertainment
Huishouden